Tips for keeping your bed linen clean and fresh

Tips för att hålla sängkläderna rena och fräscha

Ät inte i sängen. Detta leder till att smulor och annat skräp samlas, vilket kan vara mycket obehagligt att sova med och kan skapa en hel del oreda!

Källa: https://newmediastudio.hu/az-agynemu-mosasa/

Varför inte investera i ett madrassskydd för att ge din madrass extra skydd mot kaffespill, döda hudceller och svett? Dessa skydd är mycket bekväma och hjälper din madrass att hålla mycket längre.

Lufta ut sovrummet då och då genom att lämna fönstren öppna och dra tillbaka sängkläderna, vilket hjälper till att bekämpa bakterier, vägglöss och dammkvalster.

Även om vi alla älskar att mysa med våra husdjur är det en bra idé att inte låta dem hoppa i säng med dig – det är sant, ibland är det lättare sagt än gjort! Försvunna tassar och smutsiga hårstrån kan snabbt göra en röra på dina vackra vita lakan (eller vilken färg som helst), så begränsa dina husdjurs vistelse i sovrummet – om det är möjligt!

Några råd

Tvätta med kallt eller varmt vatten?

Även om det varierar beroende på tvättmaskinen är 40 °C vanligtvis den optimala temperaturen för tvätt av linne. Men om du har använt ditt sänglinne lite längre än du borde, kan du överväga att tvätta det i högre temperatur, särskilt under förkylnings- och influensasäsongen.

Varmt vatten dödar fler patogener än låg värme, men kontrollera alltid tvättinstruktionerna på linneetiketten.

Hand- eller maskintvätt?

Även om du kan tvätta sängkläderna för hand är det bäst att använda en tvättmaskin för en djupare rengöring. Ibland kan du blötlägga linnet i varmt vatten och tvätta det för hand om det inte är för smutsigt. De som har kraftigt smutsiga fläckar och/eller inte har tvättats på länge bör tvättas i maskin i varmt vatten.

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att förklara hur du ska tvätta ditt linne. Även om det inte direkt är ett roligt arbete är rena och bekväma sängkläder viktiga för att eliminera sängbaggar, hålla sängen hygienisk och naturligtvis för att du ska få en god natts sömn.

Läs fler intressanta artiklar på nättidningen newmediastudio.hu.