air conditioner cleaning

Rengöring av luftkonditionering, när och varför?

Varför behöver luftkonditioneringar och luftkonditioneringsenheter rengöras och underhållas regelbundet?

Källa: https://linkk.hu/klima-tisztitas-mikor-es-miert-szukseges/

Du bör se till att rengöringen görs före säsongen, eftersom luftkonditioneringsutrustning som inte underhålls ordentligt kan orsaka sjukdomar. Detta är den första och viktigaste aspekten som motiverar behovet av detta arbete. Många arter av svampar och bakterier kan också hittas i en enhet som används, eftersom dessa arter är mycket förtjusta i fuktiga och fuktiga platser och kan sprida sig till farliga nivåer om de inte rengörs. Allvarliga andningssymptom som halsont, heshet, andfåddhet, bröstsmärtor etc. kan till och med vara varningssignaler vid användning av utrustningen. Alla dessa problem orsakas inte av underhållsutrustning, men utan underhåll släpps ohälsosam luft ut i atmosfären.

Hur fungerar en professionell rengöring av luftkonditioneringen av våra yrkesmän? Först rengörs fläktbladen på inomhusenheten från smuts och sprutas med en svampdödande spray. Det är också viktigt att rengöra filtren. För att underhålla dem använder vi en bakteriedödande och svampdödande lösning. Detta förbättrar kvaliteten på luften som produceras av luftkonditioneringen, vilket kan vara en stor lättnad för allergiker, eftersom dammpartiklar och smuts i luften kan irritera slemhinnorna.

Luftkonditioneringsaggregat med värmefunktion bör rengöras innan vintern kommer. En väl underhållen enhet förbrukar mindre energi under alla årstider.

För fler intressanta artiklar på flera språk, besök nättidningen linkk.hu.