Välkommen!

Hej och varmt välkommen in till vår blogg!

Här kan du som gillar hundar finna allt du behöver veta om hundköp, om att driva kennel och en hel del annat.

Att driva kennel

Här på sajten kan du läsa mer om hur det fungerar att driva en kennel. Du får bland annat veta mer om vad en kennel egentligen gör och vad som är bra att tänka på när det gäller kennelns inredning. Vi skriver också mer om vad som är bra att ha koll på när det gäller hygienen i kenneln. Den är faktiskt viktigare än vad man kan tro.

Köpa hund från en kennel

Om man ska köpa en hund är det alltid klokt att göra det via en kennel. Men även om man ska köpa en hund från en kennel är det viktigt att ha lite koll, och det skadar inte att läsa på lite extra inför hundköpet. Det handlar inte bara om att man ska ha koll på vilken skötsel hunden behöver utan man måste också veta lite om hur man väljer en seriös kennel. En bra kennelägare bör inte sälja en sjuk valp men det finns alltid en viss risk att stöta på oseriösa uppfödare.

Bra att tänka på vid hunduppfödning

Står du i färd med att starta en egen hunduppfödning kan det också vara bra att veta lite mer om vad som är bra att tänka på. Att ha en bra hygien är bara en av delarna man bör ha koll på. Det är också viktigt att bara avla på djur som inte far illa av aveln. Man får inte heller avla på hundar som har olika genetiska defekter som kan skapa lidande i framtiden. En hund som har en enligt rasstandarden otillåten färg bör inte heller avlas på om man väljer att satsa på utställningshundar.