Vi vet hur viktigt det är att ha koll på allt kring själva hundköpet när det är dags att skaffa en egen hund. Har man aldrig haft en hund innan kan det såklart kännas än mer nervöst och nästan överväldigande. Därför har vi skapat den här bloggen för att du enkelt och snabbt ska kunna få reda på allt du behöver veta innan du ska skaffa hund.

Det där med kennel

Vi har inte bara stor erfarenhet av att ha hund utan vi har också kunskap om att driva kennel. Många tror att det är ett rent drömjobb men genom vår kenneldrift har vi lärt oss att det inte bara är nöje med kennelägandet. Det är mycket att tänka på både vad gäller tillstånd, hygien och ekonomi. Om du har planer på att starta upp en kennel kan du ha god nytta av att läsa på lite extra för att veta vad du ger dig in på.

Att köpa hund

Vi har köpt hund flera gånger och vi vet hur nervöst det kan kännas. Att köpa hund är nytt varje gång och man vet aldrig hur den nya individen kommer att fungera i familjen. I de allra flesta fall går det bra men man får som hundägare vara beredd på en hel del arbete. Köper man en valp tar det ett tag innan den blir rumsren och till en början kan man få springa ut många gånger i timmen och dessutom få torka en del inomhus men hunden är trots allt värd allt jobb.