Jag heter Ann-Charlotte "Lotta" Neumann och tänkte berätta om mina hunderfarenheter och hur kenneln startades.

I hela mitt liv har jag haft kontakt med hund då min familj alltid haft hundar av raser som terrier, retriver samt en stor blandning av jakthundar.

Min första schäfer, Ängsbacken's Diva blev jag fodervärd till januari 1993 och sedan dess har det varit schäfer för min del.

Diva och jag gick kurser inom SBK, vi gjorde det sk BoK-provet och fortsatte sedan att tävla spår och lydnadsklass. Jag ställde även ut henne med hyfsade resultat. Diva blev lydnadschampion och vi tävlade även ungdoms -SM i elitlydnad och blev 2:a. Diva fick en kull valpar och jag fick min sk championvalp Ängsbacken's Mira "Mirra".

Jag blev fodervärd åt ytterligare en tik från kennel Ängsbacken, Ängsbacken's Foxy. Hon blev korad, lydnadschampion även hon samt godkänd hkl spår.

Med Mirra har jag lärt mig så mycket, vi har tävlat spår, lydnad och även gjort debut inom BHP/IPO och på den vägen är det. Jag har även haft med mig henne som väktarhund.

Jag tog en kull valpar på Mirra sommaren 2000 för skoj skull, hade då inga tankar på kennel men valparna efter Mirra blev mycket bra och gav mersmak. Våren 2003 fick Mirra sin 2a kull. Nu var jag tvungen att skaffa kennel namn och även lite skoj för de redan födda valparna och för de kommande. Namnet var inte svårt att bestämma jag ville ha ett kennel namn med DIVA i början så jag satt en kväll och funderade och det fick bli DIVAHEDEN.


Vår tanke är att få fram friska sunda och mentalt bra hundar med en funktionell exteriör för att passa i såväl bruks som tjänstehundsbruk.